İngiltere’de Evlilik Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2019-04-09 07:13:36

Amacınız sadece ilişkinizin yasal kaydını İngiltere'de yapmak ise İngiltere'de Evlilik Vizesine başvurabilirsiniz.

İngiltere’de evliliklerinin yasal kaydını yapmak, bu özel günlerini İngiltere’de gerçekleştirmek ve kutlamak isteyen çiftler İngiltere’de Evlilik Vizesi’ne başvuruda bulunabilirler.

Şayet evliliğinizi ya da partnerinizle ilişkinizin yasal kaydını (Civil Partnership) İngiltere de yapmak istiyorsanız, İngiltere Ziyaretçi Vizesi başlığı altında verilen bilgilere ek olarak aşağıdakileri de incelemeniz gerekmektedir.

İngiltere Evlilik Ziyareti Vizesi başvurusu yalnızca evlenmek veya partnerlik kaydını İngiltere’de yapılması amacını taşımalıdır. Taraflardan biri İngiltere’de yaşıyor ve diğeri için de evlilik sonrası yerleşim vizesi alarak ve beraber İngiltere’de kalmak amaçlanıyorsa bu vize türüne başvurulmamalıdır. Bu vize türü yalnızca İngiltere’de evlilik yapabilme olanağı tanır. Şayet yukarıda belirtildiği gibi yerleşme amacı varsa başvurulması gereken vize türü İngiltere Yerleşim Vizesi'dir. İngiltere’ye yerleşme amacı bulunan bireylerin başvurması gereken İngiltere Yerleşim Vizesi türleri hakkında bilgi almak istiyorsanız tıklayınız.

İngiltere’de Evlilik Vizesi başvurusunda bulunacak olan bireylerin sağlaması gereken belirli şartlar aşağıda örneklendirilmiştir.

  • Partnerlerden her ikisi de AB üyesi bir ülke veya İsviçre vatandaşı ise tarafların herhangi bir İngiltere Vizesi türüne başvuru yapmasına gerek yoktur, serbestçe İngiltere’ye giriş yapıp evliliklerini veya yasal partnerlik kayıtlarını gerçekleştirebilirler. Ancak partnerlerin herhangi birisinin ya da her ikisinin de bahsedilen vatandaşlıkları bulunmadığı takdirde vatandaşlığı bulunmayan taraf(lar) İngiltere vizesi almak zorundadır.
  • Yukarıda belirtilen amaçlarla başvuru yapıldığı takdirde alınacak vize 6 aylık bir süreyi kapsayacaktır.
  • Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde, yetkilendirilmiş bir evlendirme yahut kayıt dairesinde işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Yetkili mercilere yapılacak olan yasal bildirim İngiltere’ye giriş yapıldıktan sonra gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bildirim sırasında, evlilik yapmak amacıyla aldığınız ve amacınızı spesifik olarak belirten İngiltere Ziyaretçi Vizenizi de ibraz etmeniz gerekmektedir. Yetkilendirilmiş kurumlara aşağıda belirtilen adresler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

İngiltere ve Galler- www.gro.gov.uk

İskoçya- www.gro-scotland.gov.uk

Kuzey İrlanda- www.groni.gov.uk

  • Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de İnsan Hakları ihlali, ırkçılık vs. hariç, herhangi bir sebeple başvurunuz reddedildiğinde itiraz hakkınızın bulunmadığıdır. Bu sebeple ilk başvuru yapılırken dosyanızın kurallara uygun olması ve herhangi bir eksiğin olmaması oldukça önemlidir.
  • İngiltere Ziyaretçi Vizesi türlerinden bazıları başvuru sahiplerine eğitim görme, çalışma, medikal tedavi görme izni verirken bazıları vermemektedir. İngiltere’de eğitim almak istiyorsanız başvurmanız gereken farklı vize türleri mevcuttur. İngiltere’de lisans, yüksek lisans, doktora, mesleki kurslar gibi çeşitli eğitimlere katılmak ve uzun süreli İngiltere’de bulunmak istiyorsanız İngiltere Öğrenci Vizesi türlerine başvuruda bulunmanız gereklidir. İngiltere’de eğitim ve yaşam hakkında uzman danışmanlarla irtibata geçerek kalacağınız yer, seçeceğiniz program ücretleri, tarihleri, hangi programın size uygun olduğu gibi hususlarda detaylı bilgi alabilirsiniz. İngiltere Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı kafanızı karıştıran tüm soruların yanıtlarını verebilecek ve İngiltere’de ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgilendirmeyi yapacaktır.

İngiltere’de eğitim için tıklayınız.

İngiltere’de Evlilik Vizesi başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir. Vize reddi ile karşılaşmak istemiyorsanız ve ilk başvuruda vizenizin nasıl olumlu sonuçlanacağını merak ediyorsanız uzman ve danışmanlarımıza sorabilirsiniz. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde uzmanlarımız size bir evrak listesi gönderecek ve tamamladığınız belgeleri inceleyecek, gerekli ise ek evrak talep ederek vize başvuru dosyanızın eksiksiz olmasını sağlayabilmektedir. Uzmanlarımız İngiltere vizesi başvurusu yapacak olan bireylerin olumlu sonuç alma ihtimalini artırabilmek için başvurunun başından sonuna kadar başvuru sahiplerine profesyonel hizmet verecektir.

 “İngiltere vizesi başvuruları ne zaman yapılır?”, “İngiltere’de evlenmek için hangi vize türüne başvuru yapılmalıdır?”, “İngiltere Yerleşim Vizesi başvuruları nasıl yapılır?”, “İngiltere’de Evlilik Vizesi başvuru prosedürleri nelerdir?” gibi soruların cevaplarını Birleşik Krallık Vizesi Son Gelişmeler sayfasını ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

İngiltere’de Evlilik Vizesi başvuru şartları ve gerekli belgeler listesi hakkında detaylı bilgi için web siteminizin ilgili başlığını inceleyebilir ya da firmamızla irtibata geçerek uzmanlarımızla görüşebilirsiniz. Firmamız 2006 yılından beri İngiltere Göçmenlik Düzenlemeleri, Mevzuatı ve Uygulamaları alanında uzmanlaşmış danışmanlarıyla İngiltere vizesi, Ankara Anlaşması Vizesi, İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvuruları konularında hizmet veren bir danışmanlık şirketidir. İngiltere vizesi türleri ve vize retlerine itirazlar konusunda uzmanlaşmış danışmanlarımıza İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

"İngiltere’de Evlilik Vizesi" sayfası 3479 defa okundu